Intelligence Watch | Styrelsen
Intelligence Watch styrelse
intelligence watch, ordförande, styrelse, christer larsson, håkan pihl, rickard hultin, fredrik åkesson, marie persson
15815
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15815,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Styrelse

Christer_L_web

Christer Larsson

Ordförande

Christer Larsson är tankesmedjans ordförande. Han är adj. professor vid
Arkitektskolan Lunds Universitet. Han var stadsbyggnadsdirektör i Malmö 2005-2019, ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och ordförande i Nordic City Network. Han var regeringens utredare för den 2015 framlagda utredningen Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design. Han är arkitekt från Lunds Tekniska högskola och Konsthögskolans arkitektskola i Stockholm.

hakan_vriden_web

Håkan Pihl

Vice Ordförande

Håkan Pihl är tankesmedjans vice ordförande. Han är rektor för Högskolan Kristianstad sedan mars 2015. Han är docent i företagsekonomi och har tidigare skrivit läroböcker och forskat inom områden som internationellt företagande och miljöekonomi. Han har på senare tid speciellt intresserat sig i klimatfrågan och har debatterat i frågor om hur en effektiv klimatpolitik kan utformas. Innan han blev rektor var han prefekt för Företagsekonomiska Institutionen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet.

Malmö 170925Petra Sörling.Foto: André de Loisted

Petra Sörling

Ledamot av styrelsen

Petra Sörling är ledamot av styrelsen. Hon är vd på Rosengård Fastighets AB. Hon har en bakgrund som chef för HSB Sundsfastigheter och marknadsområdeschef på Riksbyggen. Hon är ordförande i Svenska Bordtennisförbundet sedan 2013.

Marie Krüeger_DSCF8450

Marie Krüeger

Ledamot av styrelsen

Marie Krüeger är ledamot av styrelsen. Hon är vd på Almi Företagspartner Skåne AB. Marie har arbetat i och utvecklat företag i ett flertal branscher allt från klädindustrin, tillverkning, fastigheter, IT, telecom och tjänstesektorn. Hon har varit vd för Systemtextgruppen, Rosengård Invest, Me & I och Contract Director för Coor Service Management. Hon är utbildad vid KTH.

Richard-H_web2

Richard Hultin

Ledamot av styrelsen

Richard Hultin är ledamot av styrelsen. Han är Senior Advisor på Skanska AB. Efter ingenjörexamen från Lunds Tekniska Högskola har han arbetat som VD på Skanska Öresund 2006-08, med projektutveckling i Centraleuropa som Business Unit President 2008-11, vice VD i Skanskakoncernen med ansvar för bostadsutveckling & kommersiell projektutveckling 2011-13 och VD för Skanska Hyresbostäder.

Lulu_web

Lulu Gylleneiden

Styrelsesuppleant

Lulu Gylleneiden är styrelse- suppleant. Hon är fastighetschef på Lidl Sverige med ansvar för bygg-, förvaltnings- och fastighetsutveck- lingsavdelningen och styrelse- ledamot i Klarabo. Hon har varit verksam inom fastighetsbranschen sedan 1992, bl.a. som vd och regionchef på Malthus, affärschef på NCC och projektutvecklingschef på Centerplan. Hon har arbetat med samhällsbyggnation såsom sjukhus och vårdbyggnader, skolor, bostäder och handelscentra.