Intelligence Watch | Styrelsen
Intelligence Watch styrelse
intelligence watch, ordförande, styrelse, christer larsson, håkan pihl, rickard hultin, fredrik åkesson, marie persson
15815
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15815,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Styrelse

Christer_L_web

Christer Larsson

Ordförande

Christer Larsson är tankesmedjans ordförande. Han är stadsbyggnads-direktör i Malmö sedan 2005, ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsaka-demien (IVA) och ordförande i Nordic City Network. Han var regeringens utredare för den 2015 framlagda utredningen Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design. Han är arkitekt från Lunds Tekniska högskola och Konsthög-skolans arkitektskola i Stockholm. Han har arbetat på flera arkitektfirmor: Thurfjell arkitekter i Stockholm och Malmö, 5-Arkgrupppen i Stockholm och Contekton i Göteborg.

hakan_vriden_web

Håkan Pihl

Vice Ordförande

Håkan Pihl är tankesmedjans vice ordförande. Han är rektor för Högskolan Kristianstad sedan mars 2015. Han är docent i företagsekonomi och har tidigare skrivit läroböcker och forskat inom områden som internationellt företagande och miljöekonomi. Han har på senare tid speciellt intresserat sig i klimatfrågan och har debatterat i frågor om hur en effektiv klimatpolitik kan utformas. Innan han blev rektor var han prefekt för Företagsekonomiska Institutionen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet.

Richard-H_web2

Richard Hultin

Ledamot av styrelsen

Richard Hultin är ledamot av styrelsen. Han är VD för Skanska Hyresbostäder sedan 2014 samt ansvarig för strategisk samordning av Skanskas verksamhet vid Öresund. Efter ingenjörexamen från Lunds Tekniska Högskola har han arbetat som VD på Skanska Öresund 2006-08, med projektutveckling i Centraleuropa som Business Unit President 2008-11 och som vice VD i Skanskakoncernen med ansvar för bostadsutveckling & kommersiell projektutveckling 2011-13.

Marie-Persson_web

Marie Persson

Ledamot av styrelsen

Marie Persson är ledamot av styrelsen. Hon är utvecklingsstrateg på Halmstads kommun. Hon verkar för ett ökat fokus på sydvästsverige och på forskning och utveckling där hållbar utveckling beaktas i alla dimensioner. Hon har tidigare arbetat med hållbarhetsfrågor i Borås och har ett stort kontaktnät bland kommuner, näringsliv, regioner och myndigheter i sydvästsverige.

Fredrik-Akesson_web

Fredrik Åkesson

Ledamot av styrelsen

Fredrik Åkesson är ledamot av styrelsen. Han arbetar sedan två år med hållbarhetsfrågor för Ikano-gruppen (verksamt inom Bank, Försäkring, Fastigheter och Retail). Han har ett förflutet inom kommersiell fastighetsutveckling på Drott, Kungsleden, NCC och Ikano Kontor. Hans huvudsakliga uppgift idag är att skapa en strategisk inriktning för det övergripande arbetet på Ikano samt att stödja de olika verksamheterna i sin affärsutveckling.