Intelligence Watch | https://intelligencewatch.org/intelligencewatchab/ Intelligence Watch AB
Intelligence Watch AB erbjuder företag och organisationer oberoende och kvalificerad rådgivning och omvärldsanalys på konsultbasis.
Intelligence Watch AB
16570
page-template-default,page,page-id-16570,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Intelligence Watch AB

Intelligence Watch AB är ett från Intelligence Watch ideell förening fristående bolag som erbjuder företag och organisationer oberoende och kvalificerad rådgivning och omvärldsanalys. Intelligence Watch AB besitter djupgående ekonomisk-politisk kunskap från världens länder, finansmarknaderna, den digitaliserade ekonomin, spionage och säkerhetspolitik, möjligheter och risker samt följer makrotrender och framtidsfrågor. Vi erbjuder ledningsgrupper och styrelser skräddarsydda föredrag och workshops, rådgivning och dialog om strategier, kommunikation, möjligheter och risker. Vi författar specialrapporter på konsultbasis. För mer information och förfrågningar kontakta vd Anders Olshov:

Mobil: +46 733336660 E-post: anders.olshov@intelligencewatch.org

AO_IW_AB_med_Klaus

Anders Olshov

Chef Intelligence Watch AB

Anders är chef för Intelligence Watch AB, ett konsultföretag specialiserat på omvärldsanalys, och grundare av och chef för tankesmedjan Intelligence Watch ideell förening som arbetar för hållbar utveckling. Han är utbildad ekonom vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har arbetat som ekonomijournalist på Dagens Industri och Finanstidningen, makroekonom på Carnegie Investment Bank och Nordea Markets Research och som professorassistent i Finance vid European University Institute i Florens. Han grundade Öresundsinstitutet 2002 och var dess chef till 2014. Han talar flera språk och är en välkänd debattör, opinionsbildare och föreläsare. Han har skrivit böcker om Öresundsregionen, euron, lokaliseringen av globala huvudkontor och den danska flexicuritymodellen. 2010 utsågs han till årets ekonom i Skåne av Ekonomiforum Skåne/EFL. Han har genomgått styrelseutbildning vid EFL (Executive Foundation Lund).

 

Kontakt: anders.olshov@intelligencewatch.org

Mobil: +46 733336660

Klaus Solberg Soilen – idafridvall009b_web_IW

Klaus Solberg Søilen

Professor i företagsekonomi Högskolan Halmstad

Klaus forskar i omvärldsanalys och digital marknadsföring. Han skrev sin doktorsavhandling om industrispionage i Tyskland och har varit gästforskare på CEIBS i Shanghai och på Stanford University i Kalifornien. Han har en extern anställning på Copenhagen Business School, har arbetat på Blekinge tekniska högskola och som revisor på KPMG i Oslo. Han har studerat ekonomi och statsvetenskap på HEC i Frankrike och SDA Bocconi i Italien, talar flera språk, är nationell domare i SM i ekonomi i ämnena marknadsföring och organisation, redaktör för Journal of Intelligence Studies in Business och har skrivit flera böcker i företagsekonomi (sökbara på Amazon). Han blev docent 2011 och professor 2014. Han är född 1968 i Levanger, Norge.

 

 

Kontakt: klaus.solberg_soilen@hh.se

Mobil: +46 736970805