Intelligence Watch | Kreativa_211028
36149
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-36149,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

4:e upplagan av konferensen Skånes ekonomi

Skånes kreativa näringar

 

Tid: 28 oktober 2021 kl 13 – 17 18

Plats: Plan B, Norra Grängesbergsgatan 26 B, Malmö – del av Sveriges första kulturljudszon!

13.00-13.30 Mingel

 

13.30-13.35 ”Välkommen!”: Moderatorerna Anders och Micael – Olshov, chef Intelligence Watch respektive Nord, näringslivsdirektör Malmö stad & ordförande Intelligence Watch

 

13.35-13.50 ”Musikklubben som företag”: Carlo Emme, chef och grundare Plan B

 

Plan B har efter myndigheternas krav blivit helt laglig rockklubb med alkoholtillstånd och ordningsvakter. Nu expanderar grundaren Carlo verksamheten i större lokaler och ökar intäkterna. Musikälskaren som blev entreprenör har skapat en mångmiljonverksamhet.

 

13.55-14.10 ”EdTech – framtidens lärande”: Caroline Faxe, vd TicTac

 

Det brittiska riskkapitalbolaget Bridgepoint förvärvade nyligen 60 procent av Tictac som med 25 anställda förser 500 kunder med digitala utbildningar och utbildningsplattformar. Målet är en internationell expansion till Tyskland, Belgien och Storbritannien.

 

14.15-14.30 ”Från Designcentrum i Lund till Tokyo”: Sara Sterner, vd Påhoj

 

Industridesignern Lycke von Schantz har utvecklat en barnvagn som förvandlas till barnsadel när den fästs på cykeln och grundat företaget Påhoj. Försäljningen pågår i ett flertal europeiska ”cykelländer”. Nästa mål är enligt vd Sara Sterner Tokyo där ”alla” cyklar med sina barn.

 

14.35-14.55 Samtal med Alf Condelius, COO Massive, om den kreativa spelbranschen och de kreativa medarbetarna, lett av Micael Nord

 

Spelstudion Massive har ca 700 anställda, har flyttat in i Eden nära Möllan och är bl.a. känt för spelet Tom Clancy’s The Division och uppdragen att producera Avatar: Frontiers of Pandora och Star Wars. Därutöver utvecklas spelmotorn Snowdrop. Alf är en av dem som leder studion och de stora projekten och berättar i ett samtal med vår moderator Micael Nord om hur arbetet fortskridit under coronapandemin.

14.55-15.30 Fikapaus med mingel

15.30-15.50 ”Kbt, speldesign och game-embedded teaching för att höja elevers matteresultat”: Martin Hassler Hallstedt och Henrik Rosvall, vd respektive CTO Akribian

 

Akribian utvecklar digitala läromedel där vetenskapliga inlärningsmetoder baserade på kognitiv beteendeterapi kombineras med speldesign i partnerskap med Massive. I en app lärs grundläggande matematik ut. I centrum står ditt barn – The Young Mathemagician – som har kallats till landet Numberia.

15.55-16.20 ”Hög tillväxt med växtvärk”: Annika Winsth, chefekonom Nordea

 

Enligt Nordea går svensk ekonomi in i en ny fas med stark konjunktur och risk för överhettning. Högt resursutnyttjande och brist på arbetskraft dämpar tillväxten. Trots det fortsätter såväl finans- som penningpolitik att vara mycket expansiv, vilket sätter fokus på inflation och löner.

16.30-16.45 ”Platsens betydelse”: Samtal med aktörer om att verka från Norra Grängesbergsgatan

 

Platsen kring Norra Grängesbergsgatan sjuder av entreprenörskap, innovation och kreativitet. Området lockar till sig fler och fler etableringar. Det nya planprogrammet för Sofielund skapar nya förutsättningar för näringsliv, kultur och fritid. Vi samtalar med Sara Sjöbäck, konstnär verksam på Sofielund, och Nicklas Johansson, från Malmös fastighets- och gatukontor, om platsens betydelse och vad som lockar med Norra Grängesbergsgatan och Sofielund.

16.45-18.00 Efter avslutande frågor i målgången väntar häng i baren och de senaste sounden i Plan B:s musikparadis. Chilla en stund i Sofielunds kulturljudszon!

Deltagaravgift: 895:- per person. Vid anmälan av tre personer eller fler är kostnaden 595:- per person. Medlemmar av Intelligence Watch går gratis (se medlemslistan nedan) och får ta med sig två gäster kostnadsfritt. Anmälan: info@intelligencewatch.org senast den 21 oktober.