Intelligence Watch | Styrelsen
Intelligence Watch styrelse
intelligence watch, ordförande, styrelse, christer larsson, håkan pihl, rickard hultin, fredrik åkesson, marie persson
15815
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15815,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Styrelse

Micael Nord_nytt_731x1000

Micael Nord

Ordförande

Micael Nord är tankesmedjans styrelseordförande. Han är näringslivsdirektör i Malmö stad och chef för avdelningen Omvärld och näringsliv. Han har tidigare varit biträdande utvecklingsdirektör på Region Skåne, haft olika chefsuppdrag i Göteborgs Stad, varit regionchef och stabschef på Svenska ESF-rådet och arbetat som strateg och marknadsansvarig på Halmstads kommun. Micael har en utbildning i statsvetenskap från Göteborgs universitet.

Håkan Pihl

Håkan Pihl

Vice Ordförande

Håkan Pihl är tankesmedjans vice ordförande. Han är rektor för Högskolan Kristianstad sedan mars 2015. Han är docent i företags-ekonomi och har tidigare skrivit läroböcker och forskat inom områden som internationellt företagande och miljöekonomi. Han har på senare tid speciellt intresserat sig i klimatfrågan och har debatterat i frågor om hur en effektiv klimatpolitik kan utformas. Innan han blev rektor var han prefekt för Företagsekonomiska Institutionen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet.

Malmö 170925Petra Sörling.Foto: André de Loisted

Petra Sörling

Ledamot av styrelsen

Petra Sörling är ledamot av styrelsen. Hon är vd på Rosengård Fastighets AB. Hon har en bakgrund som chef för HSB Sundsfastigheter och marknadsområdeschef på Riksbyggen. Hon är ordförande i Svenska Bordtennisförbundet sedan 2013 och blev som första kvinna vald till ordförande för International Table Tennis Federation i november 2021.

Anne Barbosa 731×1000

Anne Barbosa

Ledamot av styrelsen

Anne Barbosa är ledamot av styrelsen. Hon är partner och seniorkonsult vid People Impact AB. Anne har i över 20 år varit verksam inom chefsrekrytering i Öresundsregionen, med uppdrag i såväl privat som offentlig sektor. Hon är certifierad Executive Search konsult av ESK Sverige. Hon är utbildad beteendevetare vid Lunds universitet.

Marie Krueger_ledamot_731x1000

Marie Krüeger

Ledamot av styrelsen

Marie Krüeger är ledamot av styrelsen. Hon är vd på Almi Företagspartner Skåne AB. Marie har arbetat i och utvecklat företag i ett flertal branscher allt från klädindustrin, tillverkning, fastigheter, IT, telecom och tjänstesektorn. Hon har varit vd för Systemtextgruppen, Rosengård Invest, Me & I och Contract Director för Coor Service Management. Hon är utbildad vid KTH.

Richard-H_web2

Richard Hultin

Ledamot av styrelsen

Richard Hultin är ledamot av styrelsen. Han är Senior Advisor på Skanska AB. Efter ingenjörexamen från Lunds Tekniska Högskola har han arbetat som VD på Skanska Öresund 2006-08, med projektutveckling i Centraleuropa som Business Unit President 2008-11, vice VD i Skanskakoncernen med ansvar för bostadsutveckling & kommersiell projektutveckling 2011-13 och VD för Skanska Hyresbostäder.

Christoffer Nilsson

Christoffer Nilsson

Ledamot av styrelsen

Christoffer Nilsson är ledamot av styrelsen. Han är kommundirektör i Lunds kommun. Han har en bakgrund som biträdande stadsdirektör och chef för kommunledningskontoret i Uppsala.

Anna Råman (197201204646)_731x1000

Anna Råman

Styrelsesuppleant

Anna Råman är styrelsesuppleant. Hon jobbar som analyschef på Regional Utveckling, Region Skåne. Anna är nationalekonom och har en mångårig bakgrund som makroanalytiker på Handelsbanken samt danska Nykredit.