Skip to content Skip to footer

Daniel Ljunggren, MilDef, samtalar med Pontus Herin (Di)

Helsingborgsföretaget MilDef grundat 1997 har drygt 300 anställda och över en miljard kronor i omsättning. I ett samtal med Dagens Industris Pontus Herin redogör vd Daniel Ljunggren för företagets tillverkning och försäljning av taktiska IT-produkter anpassade för försvarsindustrin, expansionsplaner och de viktigaste marknaderna Norden, Storbritannien och USA. 

Trots den starka omsättningstillväxten på 120 procent det första halvåret 2023 ser Ljunggren ännu inte några större effekter av Rysslands angrepp på Ukraina den 24 oktober 2022, utan menar att många länder fortfarande planerar kommande försvarsförmåga och att företagets datorkraft som skall in i beställningarna kommer i våg två. ”Vi är klädda för att kunna göra 2-3 gånger mer än vi gör idag”, säger Ljunggren, apropå expansionsplanerna i Stockholm, utomlands och den nya produktionsenheten i Cardiff. Han menar också att ett svenskt NATO-medlemskap inte har någon större betydelse på kort sikt, men kan få jättestor betydelse på längre sikt. Samtalet ägde rum på konferensen Skånes ekonomi arrangerad av Intelligence Watch den 24 oktober 2023.

Tankesmedjan Intelligence Watch

Intelligence Watch är en oberoende tankesmedja för hållbar utveckling med fokus på miljö, ekonomi och sociala frågor. Genom kvalificerad analys och forskning, framtidsspaning och opinionsbildning inom dessa områden och därtill hörande tvärvetenskapliga områden som stadsbyggnad, hälsa och kommunikation med mera bidrar tankesmedjan till ett bättre Sverige och en bättre värld. Intelligence Watch har sin bas i södra Sverige och drivs som ett offentligt-privat samarbete utan vinstintresse och med finansiering från företag, offentliga organisationer och akademi.

© 2024 Intelligence Watch. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates