Skip to content Skip to footer

DN Debatt: Matmomsen måste höjas så att vi inte äter ihjäl oss

I somras blev de överviktiga och feta i Sverige i majoritet över normalviktiga och smala personer. Utvecklingen är alarmerande både ur folkhälso- och miljösynpunkt. Vi föreslår höjd matmoms, skatt på kött, fett och socker och att intäkterna används till riktade satsningar för bättre mat bland annat i skolan, skriver Karin Wendin och Anders Olshov.

Läs artikeln på DN Debatt här.

Läs Intelligence Watch rapport ”Äter vi ihjäl oss? – Mattrender på tvärs mot hälsa och hållbarhet” författad av Karin Wendin, professor i mat och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad, och Anders Olshov, chef Intelligence Watch, här.

Tankesmedjan Intelligence Watch

Intelligence Watch är en oberoende tankesmedja för hållbar utveckling med fokus på miljö, ekonomi och sociala frågor. Genom kvalificerad analys och forskning, framtidsspaning och opinionsbildning inom dessa områden och därtill hörande tvärvetenskapliga områden som stadsbyggnad, hälsa och kommunikation med mera bidrar tankesmedjan till ett bättre Sverige och en bättre värld. Intelligence Watch har sin bas i södra Sverige och drivs som ett offentligt-privat samarbete utan vinstintresse och med finansiering från företag, offentliga organisationer och akademi.

© 2024 Intelligence Watch. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates